Opvisning 2014


Tilskuer betragtning

EGF – Forårsopvisning den 9. marts  af Bent M. Gejl

Dan Turell skrev en gang et digt: ”Jeg har været til mange koncerter”.

Jeg kom bare til at tænke på det, da jeg den 9 marts stod i EGF hallen for at være tilskuer til forårsopvisningen i min gamle gymnastikforening.  

Jeg har været med til mange gymnastikopvisninger i EGF – rigtig mange. Den første i 1962. Alt andet lige bliver det automatisk til en del. Kun nogle ganske få er jeg gået glip af, men jeg har stort set været med til alle – i alle årene. Og jeg er ikke den eneste, kunne jeg konstatere – ikke mindst i forbindelse med blomsteroverrækkelserne for lederne.

Det er jo fantastisk, at nogle ledere vier så mange år af deres liv og så megen energi på at gøre noget godt for andre.  Men det er bestemt tilfældet i EGF. Tillykke til Ingrid, Sonja og Solveig – godt gået!

Jeg har været med til opvisninger på Statsskolen (Nuværende Rybners). Et rigtigt godt sted med en god atmosfære. Jeg har været med i Stadionhallen – stort men knap så god en atmosfære. Og nu altså i EGF hallen, hvor der helt afgjort er en tæt og intim atmosfære. Lige et sted for en god opvisning. 
Og det blev en god opvisning!
Helt sikkert!
En eftermiddag med glæde og begejstring, hvor lysten til at yde det ypperste var til stede hos alle på gulvet.
En eftermiddag med et fint varieret program og med gymnaster i mange størrelser, mange aldre og på mange forskellige niveauer. Der var som det altid har været. 

Samtidig lærte jeg også nogle nye gymnastik- og dansebegreber:
– Zumba
– Zumba Sentao
– Ballroom Motion
– Piloxing

Zumba er sådan nogenlunde kendt, men de andre arter havde jeg ikke stiftet bekendtskab med tidligere – men de var gode – rigtig gode. Man kunne ikke andet end blive glad af at kikke på det. Fatter ikke, hvor Bitten finder energien fra. Der blev godt nok forbrugt nogle kalorier den eftermiddag.  Og ikke nok med at hun forlanger meget af selv – hendes deltagere havde ikke et roligt øjeblik, før de blev kommanderet videre, alt imens de tapsvedte. Bitten!! Militæret er gået glip af en god sergent i dig.       

Til min store glæde er der igen kommet gang i springgymnastikken. Stort flot hold med et godt program, hvor vi både fik set, hvad de kan springmæssigt og mere rytmisk i serierne. Et godt program – lige efter min smag. Der var helt sikkert nogle på holdet, der kan komme langt, hvis de får den rette træning og har den nødvendige motivation – Så klø bare på!

I et referat som dette er det ikke muligt at komme udenom After Grandprix holdet. Og det skal vi da heller ikke.
Jeg ved ikke om jeg fornærmer nogen ved at nævne, at enkelte på holdet var helt unge, da jeg var en lille knægt på 6 år (Og det er altså en hel del år siden – kan jeg godt afsløre). De har holdt ved – noget af en præstation. Og de kan deres kram. Lidt mere stive i leddene – men flot så det ud. Lagde i øvrigt også mærke til at flere og flere, som årene går, behøver briller for at orientere sig på gulvet. (Jeg bliver vist ikke populær her)
Naturligt var det ikke heller bedsteforældrene, der tog billeder der – nærmere var det nok børnebørnene. (undskyld igen! ) 
At nogle så også – ”på deres ældre dage” (undskylder endnu en gang) er blevet hjælpetrænere for klubbens nestor, Ingrid – ja det medvirker da kun til at gøre det hele endnu flottere.

Der er nu noget charmerende ved at overvære et Far/Mor/Barn hold. Til tider er det helt struktureret – alle gør, hvad de skal. Til andre tider er det ren anarki, hvor især børnene stort set gør, det der lige falder dem ind. Og sådan skal det være. Det er leg – Det andet må komme senere.
Det er desværre ikke muligt at få alt med på den plads, der er givet.  Vigtigt er det at notere, at jeg havde en rigtig god eftermiddag. Endnu vigtigere er det dog, at jeg kunne konstatere, at alle tilskuere – og dem var der heldigvis mange af  – også udtrykte stor begejstring. Der blev taget billeder af børnebørnene, der blev klappet og grint og set frem til ,at den lille skulle på gulvet.

Og gymnasterne – dagens hovedpersoner – ja de var lidt nervøse – lidt spændte på, om de nu også kunne det, der var blevet aftalt. De var lettede, da det var overstået. Det var som det skulle være.

Var der så noget jeg manglede? Jooo…! Det er der jo altid.

Jeg synes jeg mangler nogle konkurrencegymnaster, Gymnaster, der har trænet lidt mere, og hvor niveauet er en lille smule højere. Helle Jensen havde sine Grand Prix hold med fra Hjerting – og de var dygtige – de kunne deres programmer. Der var strakte vriste og spændstighed – tydligt at se, at de havde brugt mange timer i træningslokalet.
 Åh…, hvor ville jeg håbe, at EGF kunne komme dertil igen. Det ville løfte dagen betydeligt. Men jeg ved også, at det kræver økonomi og trænere, der vil ofre den nødvendige tid. Men hvor ville det være godt.
Og som man siger, når man kommer i min alder – Ligesom i gamle dage!

Men altså!! Jeg havde en god eftermiddag – og tak for det. Kommer gerne igen.

En tilskuer.

💙 TUSIND TAK 💙 

Vi skylder jer alle et stort TAK for den flotte opbakning ved vores opvisning i går 👏🏻

Alle hold var lettede og stolte over endelig at være på opvisningsgulvet igen, og det var fantastisk at se så mange på tilskuerpladserne 💪🏻

Der skal også lyde et kæmpe tak til alle gymnaster, instruktører og ikke mindst sponsorer og frivillige for at være med til at gøre vores opvisning til en kæmpe succes. Vi kunne ikke have gjort det uden jer! 💙

Esbjerg Gymnastik Forening

EGF-Hallen Haraldsgade 39-41
6700 Esbjerg
CVR.nr. 32574297

© 2020 Esbjerg Gymnastik Forening. Website udviklet af Hype Media.